Samen met mijn kat… ontspannen op de yogamat

Yoga met katten.pngZodra mijn yogamat uit de kast komt, kan ik ervan uitgaan dat ik gezelschap krijg van twee harige monsters, die met me meedoen. Mijn katten, Rosie en Muffin, zorgen altijd voor extra gezelligheid en nóg meer ontspanning.

Katten zijn uitstekende yogi’s
Katten zijn van nature goede yogi’s: ze zijn lenig en nemen met gemak de gekste houdingen aan. Ben ik mijn uiterste best aan het doen om een goede ‘neerwaartse hond’ (zo heet die yogahouding) neer te zetten, rekt die gekke kat naast me zich moeiteloos helemaal uit – en maakt daarmee een meer dan perfecte neerwaartse hond… Ben ik aan het proberen alle gedachten uit mijn hoofd te bannen, ligt een van m’n katten al láng helemaal zen midden op de mat zonder zich ergens druk over te maken – ook niet over het feit dat hij vreselijk in de weg ligt.

Ontspanning na een uurtje rekken en strekken
En dan de eindontspanning. Moe maar voldaan lig ik languit op de vloer. Lekker even tien minuten helemaal niets… Het meest ontspannende daaraan is mijn kat Muffin, die dan vaak spinnend tegen me aan ligt.

Herken jij dat: dat je kat graag met je meedoet met yoga en er veel beter in is dan jij?

 

Heb je zelf geen kat en wil je toch eens ervaren hoe dat is, yoga met katten… Dan kun je een speciale les met katten volgen in het café Kopjes.

8 gedachten over “Samen met mijn kat… ontspannen op de yogamat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s