Eenzame handschoenen

De eenzame handschoenenLaatst zei Nanne, mijn vriendin: ‘Kelly, wat heb jij toch altijd gezellige handschoenen aan, zo twee verschillende!’ Voor mij is het al zo gewoon dat ik er niet meer over nadenk. Ik vertelde haar hoe het zo gekomen was.

Handschoenen liggen overal
Als ik op pad ben, vind ik altijd overal handschoenen. Groene, witte, grijze handschoenen, handschoenen met stipjes of print, fietshandschoenen… Ik vind ze midden op straat, in de bosjes, in de goot, op fietspaden of in het bos. Soms zijn ze nog in een setje bijeen gevouwen – zó uit een jaszak gerold. Laatst vond ik zelfs een stevige katoenen tas met alleen een set leren handschoenen erin…

Opnieuw gebruiken
Meestal vind ik maar één handschoen. Ik raap ze altijd op, die eenzame, verloren handschoenen. Ze hebben recht op een tweede kans. Ik gooi ze in de was en draag ze. Daardoor heb ik dus meestal twee verschillende handschoenen aan. Ik heb vaak koude handen, dus in elke tas en elke jaszak zit wel een vrolijk setje. Sommige handschoenen zijn me te groot, andere te klein: die geef ik dan weg. En als echt niemand ze wil dragen, gaan ze in de kledingzak voor recycling.

Nanne (die trouwens met een bijzonder project bezig is) vond het zo’n leuk idee dat ze nu ook handschoenen van de straat redt en een nieuw leven geeft!

 

PS: Wist je trouwens dat je in de kledingbak ook kapotte sokken, eenzame handschoenen en gescheurde spijkerbroeken mag gooien? Alles (!) krijgt een nieuwe bestemming…

2 gedachten over “Eenzame handschoenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s