Bomen en struiken, hoe meer hoe beter!

Met mijn fietsmand en fietstassen vol jonge boompjes en struikjes fiets ik naar een braakliggend terrein in de buurt. Deze stekken en zaailingen krijgen een nieuwe plek, en maken binnenkort het verschil! Bomen en struiken dragen bij aan de gezondheid van de natuur. Hun wortels houden de aarde gezond, en groen is goed voor een zuivere lucht.

De verrassingstafel staat elk voorjaar vol met zaailingen
Deze jonge boompjes en struiken komen van de verrassingstafel, waar ik eerder al over schreef. Een tafel ergens langs de weg op de route van mijn huis naar mijn werk, waarop iemand spullen zet die voorbijgangers mee mogen nemen. Op de terugweg stop ik vaak bij die tafel, en dan prop ik mijn fietstassen vol jonge plantjes. Ik ben niet de enige die het groen meeneemt!

Bij elk potje zit een kaartje
Bij elk potje zit altijd een kartonnen kaartje waarop staat om welke soort het gaat. Dit keer waren er  esjes, wilde keesjes, jonge esdoorns, meidoorns en ook kleine kastanjes en eiken.

Flinke plensbuien, dus heerlijk plantweer!
Het is een mooie dag om bomen te planten; zon en regen wisselen elkaar af. Net na een flinke plensbui stap ik op de fiets met mijn schepje en handklauw, en breng ik het jonge groen naar het braakliggende stukje grond. Er groeit alleen mos en een enkele braamstruik, hier is ruimte genoeg

Een druppel op een gloeiende plaat
Op de fiets leek het heel wat, maar eenmaal in de grond lijken die paar plantjes een druppel op een gloeiende plaat… Gelukkig staan er nog altijd stekjes en zaailingen op de verrassingstafel. Ik blijf ze meenemen!

Binnenkort een tweede ronde.

Een gedachte over “Bomen en struiken, hoe meer hoe beter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s