Suppen bij zonsopgang

De zwoele zomer liep al op zijn einde toen mijn vriendin Erna vroeg of ik met haar op donderdagochtend mee ging suppen. “Misschien kun je het best al op woensdag komen, want ik wil graag op het water zijn als de zon opkomt.”

Yogales de avond ervoor
Erna geeft op woensdagavond yogales, dus ik besloot op tijd na haar toe te gaan om meteen even een lesje mee te pikken. Superontspannen kletsten we nog wat na haar les en doken daarna ons bedje in. De wekker stond immers op vijf uur.

In het donker het water op
Die ochtend sprong ik bij de eerste toon van de wekker uit bed, trok mijn zwempak, legging en shirt aan en huppelde de trap af. Erna, een echt ochtend- en watermens, was al op en helemaal klaar om te gaan. Vanuit haar tuin konden we zo de sup op stappen. Om even voor half zes stonden we op de plank op het water, helemaal in duisternis gehuld.

Alles om ons heen was stil. Er stond die ochtend nauwelijks wind en het rook heerlijk bij het water. Onwennig en stijfjes gebruikte ik mijn peddel om vooruit te komen. Ondanks de vroegte had ik het helemaal niet koud. Het water was verrukkelijk verfrissend.

De eerste zonnestralen midden op het water
We supten samen door de sloten en al gauw had ik de slag te pakken. Na een uurtje waren we op het midden van het Twiske. Daar kwamen de eerste zonnestralen aan de horizon. Die kleurden de lucht rood, roze, oranje, alle tinten blauw – ik knipperde met mijn ogen en alles was alweer anders. Ik ging op mijn plank staan en begroette de zon. Lekker wiebelig… Daarna ging ik er veilig op zitten en liet mijn benen in het frisse water bungelen. Ik ademde diep en vergat even alles om me heen.

Plasticafval gaat mee op de sup
Op ons gemak supten we terug. Ondertussen pikten we plasticafval uit het water en namen dat mee op onze sups. Alle kleine beetjes helpen is ons motto! Rond een uur of acht, waren we weer bij Erna’s tuin. We hadden flinke trek gekregen en met een grote kom havermout begonnen we aan de rest van deze veelbelovende dag.

PS: Wil je ook een keer bij zonsopgang op de sup? Er zijn surfscholen die dat organiseren.

2 gedachten over “Suppen bij zonsopgang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s