Bomen voor mijn verjaardag!

Laatst hoorde het liedje Geef het door’ van Rob Dekay, op de radio. Hij zong: ‘Want ik zaai wat ik nooit zal oogsten. Maar als jij eronder schuilen kan, is dat voor mij het allerhoogste. Alsjeblieft, geniet ervan.’ Tranen sprongen in mijn ogen. Bomen voor later, voor mijn dochter en voor haar kinderen!

Een boom cadeau
Door dit liedje kwam ik op een idee: ik vraag bomen voor mijn verjaardag! Ik vraag familie en vrienden om een boom in hun tuin te planten. En als dat niet kan, willen ze misschien met toestemming van de gemeente op gemeentegrond een boom neerzetten. Zo maar ergens een boom planten helpt meestal niet – de maaimachines van de gemeente zijn onverbiddelijk!

Doneren voor bomenprojecten
Als letterlijk een boom planten niet lukt, is het een idee om aan een bomenproject te doneren. Trees for All, bijvoorbeeld, plant al twee bomen voor twaalfenhalve euro: één in Nederland en één in het buitenland.

Bomen planten door te internetten
Verder is het een idee om de standaardzoekmachine van je computer of telefoon in te stellen op ZoekGroen. Deze zoekmachine zoekt via google en werkt dus evengoed. De opbrengsten van advertenties gaan naar Trees for All. Ook zo draag je bij aan het planten van bomen.

Vandaag ben ik jarig 😊
Vandaag is het zover: ik ben jarig, voor de vijfenveertigste keer alweer! Ik houd niet van grote feesten en ik ben geen ster in het verdelen van mijn aandacht. Mijn verjaardag vier ik het liefst gewoon thuis met mijn gezin – te beginnen met een ontbijtje op bed, dat bestaat uit een grote kop koffie en taart. En aan het eind van de dag lekker samen eten in een restaurantje.

Geef het door – plant een boom!
Ik ben heel benieuwd hoeveel bomen ik voor mijn verjaardag krijg…!
Lieve lezers, doen jullie mee met het planten van bomen voor mijn verjaardag? Als cadeau voor mij… of beter nog: als cadeau voor jezelf. Voor later!

11 gedachten over “Bomen voor mijn verjaardag!

 1. Ha Kelly, van harte gefeliciteerd met je 45e verjaardag. 🎂🍹. (De tijd vliegt). Vlak na jouw geboorte, hebben Co en ik een boom (pje) voor jouw geplant. Hij staat in de Königsbergerstrasse 22er in Zeven. Die van Jiri staat +- 500 meter verder op nr 17el in dezelfde straat. (Wie weet staan ze er nog en is het nu een kanjer van een boom.)? Fijne dag vandaag met je gezin. 🍀💚🌳🐸

  Geliked door 1 persoon

 2. Kelly,

  Niet 45 alweer, maar 45 pas. Vanuit mijn oogpunt dan. Misschien weet je nog wie ik ben? We hebben een keer een praatje gemaakt bij je bloemenweide. (wat staat die er nog mooi bij, zo eind oktober!) Ik wil je graag een boom geven. Waarschijnlijk één die je nog niet hebt. Voor veel mensen is het een heel bijzonder moment om deze boom te krijgen. Nieuwsgierig?

  Groet,
  Gerard Ros

  Geliked door 2 people

 3. Hoi lieve Kelly,

  Nog gefeliciteerd met je jaardag😘
  Ga vooral door met je inspirerende blog, ik ga zeker kijken naar groen zoeken op het internet.
  En 2 boompjes laten planten moet lukken als cadeau voor jou!
  Blijf genieten van de grootse kleine dingen in het leven.

  ❤️Groet van Herbert en Lyda

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s