Kapotte sokken, weg ermee! Of niet?

Van afgedankte kleding iets nieuws maken is hartstikke leuk. Je oude sokken worden in een handomdraai een schuurspons. Je hebt er niet eens een naald of draad voor nodig! Het idee komt uit de facebookgroep Zero Waste. Een inspirerende groep over leven met zo min mogelijk afval.

Kapotte sokken of mouwen van een versleten shirt
Om de spons te maken gebruik je kapotte sokken, maar met een mouw van een versleten shirt kan het ook. Volg de stappen uit het filmpje. Eerst knip je van de sokken drie centimeter brede cirkels. Voor spons heb je er tien nodig.

Weefraam van wasknijpers
Daarna maak je met twintig wasknijpers een weefraam. Ik gebruikte een diepvriesbakje om de wasknijpers op te zetten. Dan span je vijf van de sokkenringen over de wasknijpers en de overige vijf weef je er doorheen.

Een vrolijk gekleurde spons
Als alles geweven is, moet het nog van je weefraam af. Haal een lus van een wasknijper en doe die door de lus ernaast. Zo haal je steeds een lus los en een wasknijper eraf. Eén verschil met de film: ik leg voor de zekerheid een knoop met de laatste lussen, zodat het niet losgaat. En klaar is je vrolijk gekleurde spons.

De sponsjes werken goed, maar moeten wel na een dag in de was. Ik heb er gelijk een stuk of tien gemaakt zodat ik elke dag een schone kan pakken.

5 gedachten over “Kapotte sokken, weg ermee! Of niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s