“De eerste zonnebloem bloeit!”

Afgelopen jaar deelde ik weer zonnebloemzaadjes met iedereen die ze hebben wilde. Mijn vriendin Tamara zaaide ze in de tuin. Zij geniet van een haag van enorme zonnebloemen. Mijn eigen zonnebloemen staan in potten en bleven daardoor klein, maar zo konden ze wel met me mee verhuizen.

Een bijzonder weerzien
Vijf jaar geleden ontmoette ik Nanda. Zij had jonge poesjes, en mijn dochter en ik kregen van haar onze twee poezenbeesten. Vanaf het eerste moment was er iets bijzonders tussen Nanda en mij. Toch zagen we elkaar daarna jarenlang niet. Afgelopen herfst ging ik in de kerk in de buurt musiceren. Heel onverwacht zag ik daar Nanda weer: ze was aan het zingen met de kindjes van het kerkkoor. We schoten vol toen we elkaar zagen… Na het zingen kwam ze naar me toe, en we omhelsden elkaar. Onze hartverbinding was meteen weer voelbaar.

Ook Nanda kreeg zaadjes van de nazaten van de reuzenzonnebloemen. We spraken af ze in het voorjaar samen te gaan zaaien.

Corona gooit roet in het eten
Maar dat liep anders. Door het coronavirus, dat in maart en april in alle hevigheid losbarstte, konden we elkaar niet zien. Nanda zaaide zonder mij de zonnebloemzaadjes in haar tuin. Door corona stopte ook het musiceren en zingen in de kerk. Opnieuw zagen we elkaar een aantal maanden helemaal niet.

Zonnebloemen groeien met de zon mee
Op 18 juli zat ik ‘s avonds op mijn bank bij te komen van een uitputtende dag. En daar was een appje van Nanda: De eerste zonnebloem bloeit! Zij wist het niet, maar dit was mijn verhuisdag. Kortgeleden ben ik gescheiden en juist die dag was ik verhuisd naar mijn nieuwe thuis… Het was de eerste dag van mijn nieuwe leven. Ik slikte een brok weg.

Ze schreef, toen ze hoorde van mijn bijzondere dag: “Groei naar het licht net als de zonnebloem.” Het is waar, zonnebloemen groeien met de zon mee. En mijn zoektocht naar het licht bracht me hier. In een huis gevuld met liefde, door alle steun en hulp die ik de afgelopen maanden kreeg.

Een veld met zonnebloemen
Afgelopen donderdag was ik voor het eerst weer bij haar. Inmiddels heeft ze een heel veld bloeiende zonnebloemen in haar tuin. “Dit is zo gek,” zei Nanda, “zes jaar lang probeer ik al zonnebloemen te laten groeien in m’n tuin, zonder succes… en moet je nú kijken!”

6 gedachten over ““De eerste zonnebloem bloeit!”

  1. Lieve Kelly, bij mij heeft er 1 zonnebloem gebloeid, 2 anderen komen nog, bloem was ong 10 cm doorsnee, dus niet echt “reuze”, maar vond het wel leuk dat hij bloeide.
    Veel geluk en een mooie tijd in je “nieuwe” thuis. Ik kan me heel goed voorstellen hoe jij je daar de eerste avond voelde..
    Liefs Tilly

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s