NK tegelwippen: ik doe mee!

Hoeveel tegels wip jij voor de vlinders en de bijen!

Tegels eruit, groen erin want elke tegel telt! Overal waar tegels liggen, kan het regenwater niet goed weg. Bovendien is het veel warmer op plekken waar meer tegels zijn dan groen. Én: bijen, vlinders en vogels komen er in het nauw, want die hebben bloemen, struiken en bomen nodig. Dus mijn nieuwe tuin gaat op de schop!

Nederlands Kampioenschap tegelwippen

Dit jaar is er het NK tegelwippen. Dat is een wedstrijd tussen gemeentes om zoveel mogelijk tegels uit tuinen te krijgen. Je kan meedoen tot en met 30 september. Je haalt tegels weg en plant er struiken, bloemen en bomen voor in de plaats. Ook scholen en bedrijven kunnen meedoen door hun schoolplein of bedrijfsterrein groener te maken. Op de site geef je het aantal gewipte tegels door en natuurlijk de gemeente waar je woont. Ik ga meedoen!

Zeker 275 tegels gewipt!

Zowel in mijn voor- als achtertuin liggen heel veel tegels. In de voortuin zal ruim tien vierkante meter het veld moeten ruimen, en in de achtertuin meer dan vijftien vierkante meter. Ik tel dus mee voor zeker vijfentwintig vierkante meter: dat zijn meer dan 275 tegels! Met een kort breekijzer heb ik ze er al uit – fluitje van een cent.

Een groene tuin voor vogels, vlinders en bijen. Proost!

Via Marktplaats geef ik ze weg: degene die ze ophaalt, krijgt er zelf geoogste pompoenzaadjes (van Landgoed Velhorst) en zonnebloemzaadjes bij. Hij is er ontzettend blij mee en vertelt dat hij met zijn dochter een grote moestuin gaat aanleggen – zodat zij alvast leert hoe dingen groeien en bloeien. Als ‘betaling’ krijg ik een fles stevige rode wijn. De komende tijd ben ik van de straat, want planten en inzaaien is het volgende project! En als ik ’s avonds moegewerkt ben, toast ik alvast op een groene tuin voor de vogels, de vlinders en de bijen!

4 gedachten over “NK tegelwippen: ik doe mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s