Mijn bijen- en vlindertuin

Familie, vrienden, buren en collega’s verrassen me spontaan met allerlei stekjes, zaadjes en plantjes. Bijna elke dag plant ik wel iets met mijn blote handen in de aarde. Heerlijk vind ik dat! Mijn tuin is een paradijs aan het worden!

Vingerhoedskruid, wilde margrieten, bessenstruiken, aardbeien…

Sandra, mijn fietsvriendin, geeft me spontaan van alles wat ze over heeft uit haar tuin, onder andere vingerhoedskruid, wilde margrieten en aardbeienplanten. Er zit ook een stek bij van de wijnbes, mijn favoriet onder de bessen! Van mijn ouders krijg ik zaadjes van hun uitgebloeide viooltjes.

… sneeuwklokjes, wilde geraniums, hennepzaad…

Een buurvrouw belt aan en drukt een doos wilde geraniums in mijn handen: “Daar heb je vast nog wel een plekje voor!” De overbuurvrouw verrast me met een emmer vol met sneeuwklokjes. Mijn wandelvriendin Tamara brengt zaadjes van juffertje-in-het-groen. En Wouter die ik ken van LinkedIn stuurt me hennepzaadjes via de post. Als klap op de vuurpijl laten mijn collega’s een heleboel biologisch inheems bloemenzaad bezorgen!

… zonnebloemen, koningskaarsen…

Iedereen die bij mijn tuin stopt voor een praatje krijgt zelfgeoogste zonnebloemzaadjes en koningskaarszaadjes van me mee. En natuurlijk zaai ik ook zonnebloemen en koningskaarsen in mijn eigen tuin: ze komen tussen de lavendelstruiken.

Op mijn rug in het gras met de zoemende bijtjes

In mijn achtertuin leg ik een stukje gras. Meteen daarna zoek ik wat uitgebloeide paardenbloemen en blaas ze over mijn veldje. De pimpelmeesjes vliegen kwetterend boven mijn hoofd. Ze hebben hun snavels vol met veertjes en droog gras voor hun nest in de mezenkast.

In gedachten lig ik al in het lange, zachte gras met rode klaver, paardenbloemen, boterbloemen en madeliefjes. Ik staar naar de hemelsblauwe lucht en hoor de bijtjes zoemen…

Een gedachte over “Mijn bijen- en vlindertuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s