Een elf en een sjamaan

Zingend dans ik door de straten van Amsterdam. Ik ben op weg om een pakje op te halen voor mijn werk – en ik ben vrolijk! Ik sla een straat in, kijk even zoekend rond en zie de winkel waar ik moet zijn. Ik vertraag m’n pas en zing niet meer. Dan hoor ik een stem: ‘Hé, jij bent een elf, je komt zo uit het verhaal!’ Ik kijk om. Daar staat een donkere man met vrolijke ogen.

Er zit muziek in jou!

Verwonderd vraag ik hem waarom hij dat zegt. ‘Je straalt als de zon en verwarmt de ruimte om je heen,’ zegt hij. ‘Er zit muziek in jou!’ Wat een mooie woorden, en dat van een vreemde.
‘Er zit ook muziek in jou, dat zie ik zo! Djembé, trommels, ritme…’ ‘Dat klopt, hoe weet je dat?’ vraagt hij. Ik heb geen idee…

We hebben het over de kracht van de aarde, over verbinding, over liefde en aandacht. Dan zegt hij ineens: ‘Jij bent schorpioen hè? Net als ik!’ En hij vraagt naar mijn verjaardag. Die is al een paar dagen later: ‘Komende zaterdag, de vierentwintigste!

Ik wist het!

‘Ik wist het! Hij tovert zijn ID-kaart uit zijn zak. Hij is op dezelfde dag jarig als ik. Het is zijn negenenvijftigste en mijn zesenveertigste verjaardag.

Hij vertelt dat hij sjamaan is en daardoor van alles weet en ziet. Hij wenst me kracht toe. ‘Je bent een sterke vrouw, ijzersterk – maar zorg voor blauwe stenen en laat je niet door de boosheid leiden als het te groot lijkt te worden.’ Ik laat de woorden binnenkomen en ik voel nog een boodschap: heb jezelf lief zoals je liefde uitstraalt naar de ruimte om je heen. Ik ben sprakeloos.

We omarmen elkaar en ik mag een foto maken van ons als herinnering aan deze bijzondere ontmoeting.

Lieve jij, van harte gefeliciteerd met je zestigste verjaardag

Het is vandaag precies een jaar geleden dat ik hem tegen het lijf liep, dus dit jaar wordt hij zestig. Op vierentwintig oktober denk ik aan hem en ik weet het zeker: hij ook aan mij!

Lieve jij, van harte gefeliciteerd met je zestigste verjaardag! Ik hoop dat dit verhaal je bereikt. Je woorden zijn bij me gebleven en hebben me het afgelopen jaar heel erg bijgestaan.

4 gedachten over “Een elf en een sjamaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s