Koffie op zijn best

Marmotten steenbokken en de ultieme koffie.pngHoe lekker koffie smaakt is niet afhankelijk van de koffie zelf, maar van de omstandigheden waarin je die drinkt. De allerlekkerste koffie is de koffie die je drinkt in het moment!

Bakkie pleur na het werk
Na een uur fietsen in het donker – van mijn werk naar huis –, in stromende regen en met tegenwind. Als ik dan mijn natte pak heb uitgesjord en binnen zit met m’n bakkie pleur − zoals mijn broer het placht te noemen… Die koffie smaakt totaal anders dan de koffie in de pauze op mijn werk.

Op huttentocht in de Alpen
Tijdens wandeltochten, neem ik graag mijn thermosbeker met koffie mee − heerlijk zo’n bakkie onderweg. Zo ook tijdens mijn eerste vijfdaagse tocht in de bergen, die ik maakte met mijn vriendin Erna.

Ik had al aardig wat barre omstandigheden achter de rug, tijdens deze huttentocht in de Alpen. Verdwaald  in de mist; druipnat, ijskoud en met doorweekte schoenen aangekomen bij de tweede hut; ik had het lawaai van snurkende mensen doorstaan (het leek wel of er ‘s nachts een heel Alpenbos werd omgezaagd). Na al deze ontberingen smaakte mij de koffie steeds extra goed!

Marmotten en gemzen
De laatste ochtend van deze tocht, startte ik vroeg met wandelen. Voordat ik goed en wel op weg was, zag ik al een paar koddige marmotten op een uitstekende rotsblokken zitten. Een van de marmotjes was gescheiden van zijn ouders geraakt en schrok. Hij haastte zich − schril fluitend − terug naar moeder marmot. Ook gemzen hielden zich niet voor mij verborgen; ik zag ze overal waar ik keek. Na een uurtje of wat klimmen begon de afdaling. Het zou niet lang meer duren of ik zou onder de boomgrens komen. Daar komen marmotten en gemzen niet voor.

De állerbeste koffie!
Nog boven de boomgrens, in het begin van de laatste afdaling, gooide ik mijn rugzak af. Ik haalde mijn thermosbeker tevoorschijn en rekte mijn stijve lijf. Ik ging zitten op de perfecte rots en genoot van een teug frisse Alpenlucht. Op die plek dronk ik mijn koffie-on-the-road van de dag. De marmotten keken naar mij, en ik keek naar de marmotten! Boven me op een helling, stonden een paar gemsjes te genieten van de ochtendzon.
Wat een geluk… En wat een heerlijke koffie!

3 gedachten over “Koffie op zijn best

  1. Sweet memories lieve Kelly aan één van onze fantastische tochten…. Bij het lezen voel en beleef ik die heerlijke momenten opnieuw met een grote glimlach en een warm gevoel. Liefs Erna

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s